You're not missing anything, there would be just a picture of same old me.

Hei, onneksi olkoon! Olet päätynyt Paavo Niskalan kotisivulle. Mutta hetkinen, kukas tämä tyyppi nyt oikein on? Noh, riippuu keneltä kysyt. Monet varmasti tuntevat minut paremmin pelipiireistä, mutta jotkut saattavat liittää minut ennemmin yliopistomaailmaan ja fysiikkaan. Pohimmiltani olen utelias ja aina kiinnostunut oppimaan uutta.

Tällä hetkellä kohdistan suurimman osan tarmostani väitöskirjaani, jotan työstän muiden askareiden ohella Aalto-yliopistossa Espoossa. Tutkimuksen ohella osallistun muun muassa opetustehtäviin.

Tutkin plasmafysiikkaa liittyen nimenomaan fuusioenergiaan. Toimiva ja ennen kaikkea taloudellisesti kannattava fuusioreaktori olisi aika nasta juttu monestakin syystä, mutta matkalla tähän tavoitteeseen on vielä haasteita voitettavana. Yksi ongelmista koskee reaktorin energiahäviöitä: polttoaineena käytettävä vety muuttuu reaktorissa plasmaksi, joka puolestaan vuotaa energiaansa voimakkaista magneettikentistä huolimatta. Me yritämme tietokonesimulaatioiden kautta ymmärtää paremmin niitä mekanismeja, jotka yhtäältä aiheuttavat ja toisaalta vähentävät näitä häviöitä.

Pelilmaailman puolella olen tuottanut sisältöä erityisesti harrastelijapohjaiselle KonsoliFIN-sivustolle. Viime aikoina olen kuitenkin keskittynyt pestiini Pelaaja-lehden avustajan. Satunnaisia tekstejä on aikojen saatossa julkaistu ainakin Pelaa-lehtessä, Peliplaneetassa, Gamereactorissa, Pelit-lehdessä, Sankarissa ja Ruotuväessä. Lisäksi toimin noin yhdeksän kuukautta IGN Suomen vastaavana toimittajana, kun autoin lanseeraamaan maailmalta tunnetun sivuston ja brändin Suomeen osana pohjoismaista laajennusta. Lisäksi minulla oli toivin verran oma Coca-Colan sponsoroima blogini MSN:n sivuilla.

Niin, ja minulla on ainakin toistaiseksi Guinnessin maailmanennätys pisimmästä maratonista Halo-peleissä.

Tämän blogin päällimmäisenä tarkoituksena on toimia eräänlaisena henkilökohtaisena tukikohtana ja avautumiskanavana Internetissä. Olen päässyt ja pääsen edelleen kirjoittamaan peleistä suomeksi sydämeni kyllyydestä, mutta toisinaan haluan puhua muistakin aiheista tai suuntautua ehkä vähän kansainvälisemmälle yleisölle. Siksi valitsin blogini pääasialliseksi kieleksi englannin. Samalla yritän kehittää kielitaitoani ja rutiiniani englanniksi kirjoittamisessa. Toisinaan saatan kuitenkin innostua avautumaan myös suomeksi, joten älkääpä säikähtäkö.

Jos sinulla sattuu olemaan mielessäsi idea, kysymys tai ehdotus, kannattaa ottaa yhteyttä. Minulla on nimittäin pahana tapana suostua asioihin, kuten varmaan tuosta maailmanennätystempauksesta voit päätellä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: